a
  >  Uvjeti prodaje

Ovi uvjeti prodaje na snazi su od 7. siječnja 2019. do daljnjega.

Zadržavamo pravo promjene uvjeta prodaje bez prethodne najave te molimo da ih povremeno pročitate. Promjene stupaju na snagu objavom na ovoj web stranici.

Mexatia Mini Baby Boutique je dio Domaće radinosti, vl. Darko Matanić, Ulica orhideja 10, Sesvete. Pregledom materijala dostupnog na web stranici mini.mexatia.hr pristajete na sve navedeno u uvjetima korištenja i prodaje.

Ukoliko se, iz bilo kojeg razloga, ne slažete s bilo kojim dijelom naših uvjeta, molimo da odmah prestanete s korištenjem ove stranice. Za sva pitanja o web stranici, našim proizvodima i uslugama, molimo da se obratite na adresu mini@mexatia.hr.

KUPNJA I PLAĆANJE

Mexatia Mini Baby Boutique je dio Domaće radinosti, vl. Darko Matanić, Ulica orhideja 10, Sesvete. Navedena domaća radinost proizvodač svih proizvoda objavljenih na ovoj stranici.

Kupovati se može i bez registracije na stranici, a plaćanje je trenutno moguće samo uplatom na račun (virmanski) ili paypalom (na upit). Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Svaki proizvod ima jasno istaknutu cijenu i sve cijene redovno se ažuriraju. Naravno, moguće je da se dogodi greška. Ukoliko se cijena prikazana u ovoj trgovini iz bilo kojeg razloga promijeni ili ne odgovara realnoj ili prikazanoj cijeni proizvoda, kupac i proizvođač u svakom trenutku mogu iskoristiti pravo za otkazivanje izvršene narudžbe.

Trenutno proizvode možete platiti virmanski (uplatom na račun) ili putem Paypala.

Prilikom odabira virmanskog plaćanja, na vašu email adresu će stići podaci za uplatu, uključujući broj računa i iznos za uplatu. Molimo da prilikom uplate koristite broj narudžbe kako bismo čim lakše povezali narudžbu s uplatom. Uplata se može izvršiti putem internet bankarstva, u pošti, banci, Fini. Domaća radinost ima otvoren račun u Privrednoj banci Zagreb (PBZ) .

Plaćanje putem sustava Paypal možete obaviti i ako nemate otvoren Paypal račun. Za uplatu trebate bankovnu karticu s kojom je moguće plaćati na internetu te je takvo plaćanje jedno od najsigurnijih u online svijetu.

ROK ZA ISPORUKU PROIZVODA

Ukoliko su odmah dostupni, naručene proizvode šaljemo po uplati. Ukoliko se radi o narudžbi po želji ili je proizvod potrebno izraditi, rok izrade je cca 15 radnih dana od uplate (vikendi i blagdani ne ulaze u radne dane). Napominjemo da nećemo započeti s izradom proizvoda sve dok uplata ne bude vidljiva na računu.

Trudimo se sve proizvode isporučiti u roku 15 radnih dana od uplate. Ponekad ćete gnijezdo dobiti već drugi tjedan, a ponekad će rok izrade zbog velikog broja narudžbi, blagdana itd. biti dulji. U tom slučaju na web stranici će stajati obavijest ili ćete dobiti obavijest na mail.

Rok za isporuku robe počinje teći nakon vidljive uplate na računu. Ukoliko kupac ne izvrši uplatu u roku 5 radnih dana te se ne dogovori drugačije s prodavačem, smatra se da je odustao od narudžbe te će ista biti poništena, a proizvodi neće biti isporučeni.

Ukoliko se dogodi da nismo u mogućnosti nabaviti materijal potreban za izradu proizvoda, dužni smo obavijestiti kupca u roku 5 radnih dana od uplate. Kupac može jednostrano odustati od kupnje, pristati na duži rok isporuke ili odabrati drugi materijal za izradu proizvoda.

Potvrdom ovih uvjeta prilikom kupnje, pristajete da vam se račun za narudžbu dostavi elektroničkim putem (e-mailom), osim ako izričito ne zatražite drugačije.

DOSTAVA

Ukoliko se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti na našoj adresi – Ulica orhideja 10, 10360 Sesvete u vrijeme po dogovoru.

Cijena dostave ovisi o težini naručenih proizvoda i adresi isporuke te uključuje pakiranje narudžbe i dostavu. Cijena slanja bit će automatski generirana ovisno o težini kupljenih proizvoda.

Za male i lagane predmete do 250 g poštarina iznosi 15 HRK te se isporučuje putem preporučene pošte. Za narudžbe do 5 kg u RH poštarina iznosi 20 kn ukoliko šaljemo pošiljku putem Hrvatske pošte. Napominjemo kako paket stiže na vaš poštanski ured te ga tamo trebate i preuzeti.

Proizvode možemo poslati i u inozemstvo, po redovnom cjeniku odabrane dostavne službe.

Za sve narudžbe iznad 600 kn dostava je besplatna.

Sve naručene proizvode nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu.

VRIJEME DOSTAVE

Nakon predaje pošiljke kuriru, ne odgovaramo za vrijeme dostave s obzirom da na isto ne možemo utjecati. Prosječno vrijeme dostave (ne uključujući otoke) je do 3 radna dana međutim isto može varirati. Nakon slanja pošiljke, kupcu dajemo broj za njeno praćenje te molimo da se preuzme na vrijeme.

Ako roba ne stigne u očekivanom periodu (2-5 radnih dana od isporuke, prema pravilniku dostavne službe), molimo da nas kontaktirate na mini@mexatia.hr kako bismo provjerili status pošiljke. Dostava na otoke u pravilu traje nešto duže (ovisno o uvjetima i mogućnostima dostavne službe).

U slučaju povrata pošiljke na adresu obrta zbog nepravovremenog preuzimanja, kupac je dužan podmiriti troškove ponovnog slanja. Povrat sredstava za izrađene proizvode nije moguće dobiti ukoliko su proizvodi rađeni po narudžbi!

Robu oštećenu u transportu niste dužni preuzeti te se obvezujemo istu zamijeniti ili izvršiti povrat sredstava. Ukoliko robu ipak preuzmete, time potvrđujete da ste primili ispravne neoštećene artikle i nećete ih moći zamijeniti.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac prilikom preuzimanja potpisuje dokument kojim potvrđuje preuzimanje paketa.

OSOBNO PREUZIMANJE

Proizvode nije moguće kupiti na licu mjesta! Željene proizvode potrebno je kupiti putem web stranice te odabrati osobno preuzimanje na adresi obrta, Ulica orhideja 10, 10360 Sesvete.

Proizvode je potrebno platiti prije početka izrade! Zbog fiskalizacije ne možemo primati gotovinu te s izradom naručenog proizvoda započinjemo tek nakon vidljive uplate na transakcijskom računu ili Paypalu.

Nakon izrade naručenog proizvoda, kontaktirat ćemo vas kako bismo dogovorili vrijeme preuzimanja.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat narudžbe) imaju svi kupci te ga je moguće zatražiti u roku od 14 dana od primitka proizvoda. Trošak povrata robe snosi kupac te proizvod mora biti vraćen neoštećen i u originalnoj ambalaži.

Nove, nekorištene, neoštećene i neoprane(!) artikle možete vratiti ili zamijeniti u roku od 14 dana, uz puni povrat uplaćenog novca (uključujući i troškove dostave na vašu adresu). Novac vam isplaćujemo kada primimo artikl, a troškove dostave na našu adresu u tom slučaju snosite sami. Povrat novca bit će izvršen na isti način kao što je izvršena uplata.

Ukoliko se radi o grešci na naručenom artiklu, ili vam je isporučen krivi proizvod, troškove povrata snosimo mi.

Napominjemo da se, prema zakonima Europske unije, pravo na povrat ne odnosi na proizvode rađene po narudžbi, odnosno na narudžbu koja je rađena isključivo na zahtjev kupca te je specifična svojim dizajnom, mjerama ili nekim drugim svojstvom. Gotovo svi naši proizvodi rađeni su po narudžbi te kao takvi ne uključuju pravo na povrat (uz iznimku gotovih proizvoda).

Reklamacije vezane uz proizvode i ostali prigovori mogu se uputiti u pisanom obliku putem elektroničke pošte na e-mail adresu mini@mexatia.hr ili putem pošte na adresu Domaća radinost, vl. Darko Matanić, Ulica orhideja 10, 10360 Sesvete.

Kod reklamacije obavezno je priložiti originalni račun kao dokaz kupnje. Na svaku reklamaciju ili prigovor dužni smo odgovoriti u roku od 15 dana u pisanom obliku.

Kupac ima pravo na reklamaciju i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • roba koja je isporučena nije bila naručena
  • isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu
  • roba nije rađena po naružbi.

U slučaju opravdane reklamacije omogućujemo povrat uplaćenih sredstava ili zamjenu proizvoda. Proizvod mora biti vraćen nekorišten, u istoj količini i originalnoj ambalaži kako bi reklamacija bila opravdana. U suprotnom će se dati na vještačenje stručnoj pravnoj osobi koja će procijeniti postoji li opravdanost reklamacije.

Na sljedećem linku možete pronaći Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupnji sklopljenog na daljinu.

ONLINE RIJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije od 15. 2. 2016., u cijeloj EU, sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme. Ukoliko tijekom online kupovine unutar Europske unije naiđete na problem (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na linku ODR platforme.

Platformu mogu koristiti i kupci i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika Europske unije.

PORODILJNI U TIJEKU! 

TRENUTNO SMO NA PORODILJNOM i PRIMAMO SAMO NARUDŽBE BEZ FIKSNOG DATUMA ISPORUKE. RADIMO MALO I SPORO! 🙂

ZA SVA PITANJA, MOLIMO KONTAKTIRAJTE NAS NA MAIL mini@mexatia.hr PRIJE NEGO ŠTO NARUČITE.